Vårtur til Færøyene “tur 1 10 til 12 mai “ “tur 2 31 mai til 2 juni” 2019

Gjenomført 

Tur 1 Fredag 10  til 12 mai : Reiseleder Inger Lise og Torunn
 Tur 1  Fredag 31 mai til 2 juni : Reiseleder Per
Frem-møte på Sola flyplass  0400 Avreise Kl. 06:00  med SK1871.

Vi reiser via København og ankommer Færøyene kl 12:15Før vi sjekker inn på hotel Hotel Kerjalon har vi en guidet tur i med Guide  som frakter oss til den sjarmerende, lille bygden Bøur der vi spiser lunsj i et gammel pakkhus. Vi kjører videre gjennom en smal tunnel til bygden Gásadalur som i tillegg til en interessant historie har et 25 meter høyt vannfall.

Fredag

Fredagskvelden tilbringes med besøk på ølbryggeriet Okkara i Velbastaður.Deretter middag hos Anna og Oli der vi får kose oss i bondeparets private hjem med kortreist mat fra eget bruk.

Lørdag

• kl 0900 3- timers rundtur i Gamlebyen og sentrum av Torshavn. 20.000 av Færøyenes ca 50.000 innbyggere bor i Torshavn, verdens minste hovedstad. Vi stopper for handling av lokale designvarer og kunsthåndverk i den gamle fabrikken Østrøm og hos Guðrun & Guðrun, designerduoen som står bak Sarah Lunds kjente ullgenser i TV-serien Forbrytelsen
• kl 1400 Besøk i Kirkjubø som var kong Sverres hjem for flere århundrer siden. På Færøyene ser man på kong Sverre, som regjerte i Norge i 25 år til sin død i 1202, som den som kommer nærmest det å være en ekte færøysk konge. Han ble født i Norge i 1151, men vokste opp i Kirkjubøur.
Resten av dagen på egenhånd.• Kl 1845  Avreise med buss til middag på den populære restauranten TARV hvor entrecote står på menyen.
Retur til hotellet på egen hånd etter middag.

Søndag

• Kl 1230 Avreise med buss til flyplassen.
• Ankomst Stavanger 12 mai kl 20.40
• Ankomst Stavanger 2 juni kl 22:10

Det er bindende påmelding.

Kort om Færøyene:

Færøyene er en øygruppe med beliggenhet mellom Skottland og Island, i det nordlige Atlanterhavet. Færøyene består av 18 øyer av vulkansk opprinnelse. 17 av dem er bebodde. Færøyene har siden 1814 vært en del av kongeriket Danmark. Siden 1948 har øyene vært selvstyrt med et folkevalgt Lagting og egen regjering. Her bor ca. 51.000 innbyggere, av disse bor ca. 20.000 i hovedstaden Torshavn. Klimaet preges av beliggenheten Golfstrømmen, som medvirker til å gi milde vintre og kjølige somre. Skydannelser omkring de høye fjellene og tåke forekommer hyppig. Øyene er for det meste gresskledde med mange villblomster. Det finnes ikke naturlig trevekst. Her er et meget rikt fugleliv. Fiskeri og havbruk er de fremste næringsveiene på Færøyene. Sauehold har liten kommersiell betydning etter at fisket ble industrialisert, men har stadig stor kulturell og sosial betydning.Færøyene er et fantastisk reisemål for deg som ønsker å oppleve et sted og et folk utenom det vanlige! Atmosfæren her er fascinerende og nettopp dette og nærheten til den storslåtte naturen gjør øyene til et eksotisk reisemål også for oss nordmenn.